سوالات
_

سوالات متداول

آیا هیچ سوالی دارید؟ از ما بپرسید

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ خود را پیدا نکردید، لطفا به ما ایمیل بزنید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

سوالاتی که مکررا پرسیده شده

آیا قطره آهن باعث پوسیدگی دندان‌های کودک می‌شود؟

قطره آهن سبب تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود و نه پوسیدگی آن‌ها. این قطره دارای رنگدانه است و این رنگدانه‌ها بر روی نواحی دندانی قرار گرفته و به مرور سبب تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود.
برای کمتر کردن میزان این تغییر رنگ سعی شود قطره آهن با قطره چکان در انتهای دهان چکانده شود و حتما پس از مصرف، کودک دهان خود را با آب بشوید و با استفاده از یک دستمال مرطوب سطح دندان‌ها تمیز گردد.
در حقیقت عوامل اصلی پوسیدگی دندان در کودکان نوپا استفاده از قطره آهن نیست بلکه مصرف شیر در هنگام خواب، عدم رعایت بهداشت دهان و تغذیه نامناسب است.

چگونه می‌توانم از پوسیدگی دندان‌های کودکم جلوگیری کنم؟

2 فاکتور مهم که شما باید جهت کنترل پوسیدگی رعایت نمایید، بهداشت و تغذیه مناسب است.

جهت رعایت بهداشت دهانی و دندانی کودک، باید حداقل روزی 2 بار برای کودک مسواک زد. کشیدن نخ دندان روزانه هم بسیار مهم می‌باشد. زیرا نخ دندان باعث تمیز کردن سطوح بین دندانی می‌شود که مسواک قادر به تمیز کردن این نقاط نیست.
جهت تغذیه مناسب با دندانپزشک کودک خود مشورت نمایید ولی به طور کلی کودک باید از خوردنی و نوشیدنی‌های شیرین و پر از شکر تا حد امکان استفاده ننماید. نهایتا حداقل هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک کودکان مراجعه نمایید تا علاوه بر معاینه کامل دهان و دندان و توصیه‌های لازم جهت پیشگیری، در صورت نیاز خدمات پیشگیری و درمانی نیز صورت پذیرد.

از چه سنی می‌توانم از خمیر دندان برای تمیز کردن دندان‌های کودکم استفاده کنم؟

معمولا استفاده از خمیر دندان پس از 2 سالگی آغاز می‌شود ولی قبل از این سن باید حتما دندان‌های کودک با مسواک (بدون خمیر دندان) تمیز گردد و این به معنی اینکه شروع مسواک زدن از 2 سالگی می‌باشد، نیست. حتما از خمیر دندان کودکان استفاده نمایید و برای مسواک زدن، مقدار خیلی کمی از خمیر دندان بکار ببرید چون کودکان معمولا خمیر دندان را قورت می‌دهند.
مسواک زدن حتما باید توسط والدین صورت پذیرد چون کودک در این سن مهارت‌های لازم جهت تمیز کردن تمام سطوح دندان را دارا نمی‌باشد.

آیا این امکان وجود دارد که دندان دائمی بدون افتادن دندان شیری رویش یابد؟

تعداد دندان‌های شیری 20 عدد می‌باشد در حالیکه تعداد دندان‌های دائمی 32 عدد است. پس تنها بیست عدد از دندان‌های دائمی پس از افتادن دندان‌های شیری رویش می‌یابند و مابقی دندان‌های دائمی در انتهای فک بالا و فک پایین و در پشت آخرین دندان شیری رویش پیدا می‌کنند و جایگزین هیچ دندانی نمی‌شوند.

معمولا در حدود 6 سالگی دندان‌های مولر (آسیاب) اول در پشت آخرین دندان شیری رویش می‌یابند. دندان‌های مولر دوم و سوم نیز در سنین بالاتر در انتهای فک مستقیما رویش پیدا می‌کنند (جایگزین هیچ دندان شیری نمی‌شوند).

بسیاری از والدین دندان مولر اول دائمی را با دندان شیری اشتباه می‌گیرند و بر این باور هستند که چون دندانی افتاده نشده است پس این دندان شیری می‌باشد و نهایتا خواهد افتاد. در نتیجه پوسیدگی این دندان را جدی نمی‌گیرند در صورتیکه این دندان دائمی است و هرگز نخواهد افتاد.

آیا دندان شیری عصب دارد که نیاز به عصب کشی داشته باشد؟

دندان‌های شیری هم مانند دندان‌های دائمی تمامی اجزای یک دندان را دارا می‌باشند و در صورت نیاز، درمان ریشه در آن‌ها صورت می‌گیرد.

نحوه انجام درمان ریشه در آن‌ها نسبت به دندان دائمی متفاوت است و معمولا درمان ریشه دندان‌های شیری سطحی تر و محدود به پالپ تاجی می‌باشد. هر چند در مواردی درمان ریشه کامل نیز  انجام می‌شود.

تا حد امکان باید سعی در حفظ و نگهداری دندان‌های شیری نمود (البته با تشخیص دندانپزشک کودکان) زیرا کشیدن زود هنگام آن‌ها ممکن است سبب نامرتبی دندان‌های دائمی در آینده شود.

با توجه به اینکه دندانهای شیری موقتی هستند و نهایتا خواهند افتاد، آیا نیازی به حفظ آن ها هست یا خیر؟

بسیاری از والدین بر این باورند که دندان‌های شیری چون موقتی هستند نیازی به ترمیم یا درمان ریشه ندارند. بر خلاف این تصور نادرست، دندان‌های شیری نقش بسیار مهمی در جویدن، زیبایی و کسب مهارت تکلم دارند. همچنین این دندان‌ها به عنوان یک فضا نگهدار طبیعی برای دندان‌های دائمی زیرین خود عمل می‌کنند و نقش مهمی در هدایت رویش دندان‌های دائمی زیرین دارند. بنابراین حفظ و نگهداری آنها تا زمان طبیعی افتادن بسیار مهم می‌باشد.

از ما بپرسید

فرم تماس سریع